El director d’Universitats, Josep Pallarès, ha explicat a BTV que el model de selectivitat que s’implantarà a Catalunya l’any vinent serà “el mateix tipus de selectivitat que estem acostumats a fer fins ara”, tot i el neguit de molts pares i estudiants. Pallarès ha assegurat que “no passarà res malgrat el canvi que està previst en l’àmbit d’Espanya”. Apunta que “entenem que no n’hi ha prou de fer un examen tipus test” i per aquest motiu hi ha un acord amb els rectors catalans per mantenir la fórmula actual. A més, confirma que les darreres notícies que els arriben de Madrid “van en aquesta línia”.

D’altra banda, Pallarès també ha dit que “el model 3+2 no existeix”. Segons ell, el que hi ha és un canvi de sistema, de rígid a flexible, i que permet adaptar la durada dels graus als continguts acadèmics. Pallarès apunta que l’origen de les protestes es focalitza en l’aspecte econòmic encara que, diu, “econòmicament per a l’estudiant seria el mateix fer una estructura 4+1 que una 3+2”.

En referència a la bona posició de les universitats catalanes en diferents rànquings educatius, Pallarès admet que des de fa 20 anys es fa molt bona feina en qualitat, excel·lència i sobretot recerca. També afirma que això ha atret molts estudiants estrangers. “En àmbit europeu Catalunya és el sisè país amb més estudiants internacionals, un 7,9 %, o el que és el mateix, uns 22.000.