El càncer de mama és el més freqüent entre les dones. Només a Catalunya l’any passat se’n van detectar 4.516 casos. Però aquesta malaltia també afecta els homes, en concret el càncer de mama masculí representa un 2 % del tota de casos detectat. Per visibilitzar aquesta vessant més desconeguda, s’ha posat en marxa la Fundació Invi.

La primera fundació de càncer de mama masculí

Màrius Soler és un pacient de l’Hospital Clínic que està sent tractat d’un càncer de mama que li van diagnosticar el gener del 2017 i que ara ha decidit a posar en marxa aquesta institució. “Volem donar llum, fer visible el que és invisible”, afirma Soler. És tracta de la primera fundació de càncer de mama masculí a l’estat espanyol. Aspira a donar suport als homes que viuen aquesta malaltia i a l’hora fer-ne difusió.

El cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic, el doctor Aleix Prat, subratlla la importància de donar visibilitat a aquesta realitat perquè, en ser “poc coneguda”, els primers símptomes no es tenen tant en compte i la malaltia se sol diagnosticar en estadis avançats.

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

La Fundació s’ha donat a conèixer aquest 19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Diversos edificis de la ciutat s’han tenyit de rosa per donar visibilitat a la malaltia. El sostre del vestíbul de FGC a l’estació de plaça de Catalunya s’ha il·luminat de rosa per sumar-se a la iniciativa.

càncer mama rosa vestibul fgc plaça catalunya

També s’ha penjat un gran llaç rosa de 10 metres a Clinicum, una asseguradora que ha ofert mamografies gratuïtes a un centenar de dones. L’objectiu, conscienciar sobre la importància d’un diagnòstic precoç. Els professionals sanitaris recomanen fer-se una mamografia anual a partir dels 45 anys.

llaç rosa càncer mama