Més d’un centenar de manifestants ha participat en la protesta d’aquest dijous al vespre a la Vila de Gràcia en contra del desallotjament de la casa ocupa Ca la Trava que han fet dels Mossos. Alguns dels manifestants han causat destrosses en seus bancàries i oficines immobiliàries, i han cremat contenidors. Al carrer de Puigmartí han fet malbé la reixa i els vidres d’una oficina de Tecnocasa i hi han llançat bengales a l’interior.

A prop d’allà, al carrer de la Fraternitat, la immobiliària Inmogracia ha patit actes vandàlics i els bombers han hagut d’apagar un petit foc a l’interior del local. En aquesta mateixa via, s’ha fet una barricada amb diversos contenidors que la policia ha desmuntat. A pocs metres d’aquests incidents, s’ha cremat un contenidor al carrer de Siracusa, i després se n’han calcinat més en altres zones del barri.

Els Mossos d’Esquadra han hagut de dispersar els manifestants a la plaça del Raspall, amb els quals han estat jugant una bona estona al gat i la rata per diversos carrers del barri. Al llarg de la l’operació, s‘ha detingut una persona acusada de desordres públics i danys que, segons els Mossos, dins la motxilla portava pastilles encenedores. A més, s’ha denunciat penalment dues persones més per desordres públics.

Pel que fa els danys, segons la policia es van cremar gairebé una desena de contenidors i es van causar destrosses a una oficina bancària, a dues immobiliàries i a un pis turístic.

Després dels fets, els Mossos han seguit patrullant l’edifici de Ca la Trava i un vigilant de seguretat privada s’hi ha quedat a dins per prevenció davant d’un possible intent de tornar a ocupar el bloc.

Dos detinguts en el desallotjament del matí

El desallotjament del bloc ocupat ha començat a les sis del matí, quan els Mossos d’Esquadra han arribat al número 154 de la travessera de Gràcia. Segons els Mossos d’Esquadra, hi havia nou persones dins l’edifici, intentant resistir al desallotjament. Cinc n’han sortit voluntàriament, segons la policia, i quatre activistes s’han encadenat a uns bidons amb formigó per evitar que els en traguessin. Finalment, dues persones han estat detingudes per resistència i desobediència als agents de l’autoritat i dues més han estat denunciades per la llei de seguretat ciutadana. La resta han quedat identificades.

El bloc es coneix com a Ca la Trava i estava ocupat des del 2016. Segons el col·lectiu Ca la Trava, en aquest bloc “es volien fer pisos de luxe i expulsar-ne les veïnes”, i van entrar a la finca per evitar-ho i lluitar contra la gentrificació. El propietari en va denunciar l’ocupació però fins a aquest dijous no s’ha desallotjat perquè la propietat va demanar diverses vegades una pròrroga perquè estava negociant amb l’Ajuntament la venda de l’immoble.