Un grup de persones han cremat contenidors, caixes de cartró i pneumàtics a l’avinguda Diagonal, a tocar del Palau de Pedralbes, poc abans de les nou del matí. Fonts municipals han explicat que la protesta s’ha fet just davant la Facultat de Física i que els autors són desconeguts.

La crema l’ha feta un grup d’una vintena d’encaputxats i ha complicat molt el trànsit d’entrada a la ciutat en hora punta. Segons la Guàrdia Urbana, s’han desplaçat una dotzena de contenidors i se n’han cremat sis.

A través de les xarxes socials, alguns usuaris han apuntat que la crema de contenidors està relacionada amb el desallotjament d’ahir de la Ca la Trava, a Gràcia. De fet, alguns dels manifestants han cridat consignes en defensa de Ca la Trava, com es pot sentir en aquestes imatges. Posteriorment han entrat a la Facultat de Física.

crema contenidors diagonal tallada trànsit

Afectacions en el trànsit d’entrada en plena hora punta

Poc abans de les nou del matí, la Guàrdia Urbana ha informat que s’ha hagut de tallar durant uns minuts el trànsit a la Diagonal en els dos sentits de la marxa.

Un cop apagat el foc, s’hi ha restablert la circulació en sentit Besòs, però continuaven les afectacions de trànsit i s’han hagut de fer desviaments d’entrada a la ciutat. Poc abans de les 10 del matí, s’ha restablert del tot la circulació a la Diagonal.

Al lloc dels fets encara són visibles les conseqüències sobre l’asfalt de la crema dels contenidors i pneumàtics. El paviment ha quedat força malmès pel foc.