Els fets es remunten al 28 de maig del 2014, quan es va dissoldre una de les concentracions que es van fer a la plaça de Sants en contra del desallotjament de Can Vies. Fins a la mitjanit, hi va haver diversos aldarulls pels carrers del voltant amb barricades i diverses detencions, entre les quals la dels quatre joves que la jutgessa ha absolt. Considera que no ha quedat provat que causessin desordres públics ni atemptessin contra els agents de la policia catalana. Segons el relat dels acusats, dos d’ells van refugiar-se a un bar proper a la plaça d’Osca fins que van acabar les càrregues policials, una versió que va corroborar el propietari de l’establiment que va declarar com a testimoni. La resta dels processats van explicar que estaven en les concentracions, però que quan hi va començar a haver aldarulls van marxar i van intentar agafar el metro, tot i que van trobar totes les estacions tancades, moment en el qual els va detenir.  Per la jutgessa, en cap cas “no es pot acreditar que formessin part d’un dels grups, que alterant l’ordre públic, van muntar barricades amb contenidors a la via pública, posant en perill la circulació de persones i vehicles”.

També descarta el presumpte delicte d’atemptat a la autoritat amb l’ús d’instrument perillós ja que cap agent va ser colpejat ni ha quedat demostrat que les pedres anessin dirigides a ells. En aquell moment, els Mossos els van detenir però cap dels policies els va veure abans participant en els aldarulls no els va identificar clarament com els que havien llençat les pedres als vehicles policials.

Per tot plegat, la jutgessa els ha absolt dels dos delictes i els ha retirat la mesura cautelar que els va imposar el jutjat instrucció, segons la qual tenien prohibit participar a qualsevol manifestació pública o reivindicativa de qualsevol ciutat o poble de Catalunya mentre no es resolgués la investigació d’aquest fet.