La pluja ha caigut més intensament de quarts de sis a set del matí i ha provocat que un dels carrils de la ronda de Dalt s’inundés momentàniament en un tram a l’altura de la Vall d’Hebron, en sentit Llobregat. A més a més, durant tot el matí la circulació ha estat molt complicada, sobretot en aquesta zona de la ronda de Dalt, on hi ha hagut retencions ben bé fins al nus de la Trinitat. La ronda del Litoral també ha estat congestionada bona part del matí, majoritàriament des del Poblenou fins a l’inici de la via, en sentit Llobregat, i de Can Tunis fins a Mercabarna, en sentit Besòs.

De la mateixa manera, diversos accidents han provocat cues en carreteres d’accés a la ciutat com l’AP-7, l’A-2, la C-58 i la B-23, i la pluja ha inundat un tram de la C-31 a l’altura de Badalona, cosa que ha afectat també la C-32.

Pel que fa al transport públics, TMB ha informat que el servei de bus funciona de manera irregular, amb temps d’espera i de trajectes superiors al que és habitual. Les tres línies del Trambesòs també circulen amb demora per problemes tècnics derivats de la pluja, i un comboi de la línia T3 del Trambaix ha topat amb un cotxe.

Al metro, l’estació d’Hostafrancs ha hagut de tancar durant uns minuts l’accés del carrer del Consell de Cent. A més a més, alguns usuaris han denunciat que en algunes estacions, com a la de Santa Coloma de Gramenet, el terra estava moll i podia provocar caigudes.

Un divendres hivernal passat per aigua

La pluja continuarà caient de forma moderada a Barcelona fins a mitja tarda, de cara al vespre tendirà a anar-se retirant.  La cota de neu ha anat davallant cap a la serralada prelitoral i pels volts de les 10 del matí ja se situava a l’entorn dels 800 metres a Montserrat o Sant Llorenç del Munt . Al monestir de Montserrat, a poc més de 700 m, hi queia aiguaneu.

pluja a Barcelona

Protecció Civil manté la prealerta del pla Neucat a causa de la possibilitat que la neu arribi al llarg del dia a l’entorn dels 700 metres, i que puntualment baixi fins a 500 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya manté actius avisos de perill de neu activats per a avui a 25 comarques. També s’ha activat l’alerta del pla Inuncat a causa de les precipitacions intenses de les últimes hores.

El temporal de pluja i neu s’allunyarà al llarg del cap de setmana per bé que demà al matí encara es podrien escapar plugims a la costa i continuarà nevant, bona part de la jornada, al nord dels Pirineus. L’ambient hivernal d’aquest divendres i dissabte donarà pas a un diumenge assolellat i força més suau.