La cadena de robatoris es va iniciar a finals de novembre i el “modus operandi” era el mateix en tots els casos. Les declaracions de les víctimes i les imatges de les càmeres de videovigilància instal·lades als edificis van permetre obtenir una descripció de l’assaltant, que es va difondre entre les patrulles de seguretat ciutadana.

Posteriorment, el 14 de gener del 2018 una patrulla no uniformada de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Martí que patrullava preventivament va observar com un home seguia una menor que mirava el seu mòbil fins al portal però va desistir del seguiment quan la noia es va reunir amb amics. Els agents van continuar el seguiment i l’home va repetir l’operació en diverses ocasions. Un cop comprovades les imatges i la descripció de l’autor dels robatoris van detenir-lo com a presumpte autor de robatoris amb intimidació i agressió sexual. Totes les víctimes el van reconèixer fotogràficament. El detingut va passar a disposició policial el 17 de gener i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.

La policia catalana recomana utilitzar els telèfons mòbils sense fer ostentació de l’aparell, estar alerta del que passa al voltant i guardar bé l’aparell si no s’està utilitzant. També demanen tenir especial cura del telèfon en locals públics com bars, locals musicals i platges, on els lladres actuen de manera més habitual.