Als Jardins de Can Ferrer s’està preparant el terreny per plantar-hi nou arbrat i urbanitzar-lo amb mobiliari urbà i enllumenat. S’han enderrocat els murs que donen al carrer d’Alfons XII per posar-hi tanques, tot i que es mantindrà l’entrada actual. Aquests nous jardins, que fa un any que es van començar a condicionar, suposen guanyar un nou espai verd en una trama urbana molt densa com és Sant Gervasi Sud i disposen d’un pressupost de 635.000 euros.

Els veïns fa 40 anys que reivindiquen aquesta finca per al barri però no podran fer ús de tots els 2.550 metres quadrats. Tindran accés als jardins (1.500 metres quadrats) però l’emblemàtica casa de Can Ferrer quedarà inaccessible amb la col·locació d’un mur de gabions i unes tanques d’uns dos metres d’alçària.

“És absurd deixar l’obra a mitges, creiem que recuperar la casa és el més encertat”

Una casa emblemàtica

La vicepresidenta de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi Sud, Maria Pia Barenys, demana que es rehabiliti la casa de Can Ferrer ja que es tracta d’una icona del barri. La finca, del segle XIX, està situada al carrer d’Alfons XII, 42-45 i era una casa tradicional de l’antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles. Va ser adquirida per l’Ajuntament l’any 2015 i ara fa tres anys que és municipal.

L’Ajuntament, però, encara no té clar si enderrocarà o rehabilitarà l’edifici. Joan Manuel del Llano, conseller de Sarrià – Sant Gervasi, diu que “la intenció, atenent les demandes veïnals, és de poder mirar al futur intentant mantenir un paisatge del passat dins del barri de Galvany”. El consistori està fent la diagnosi estructural de l’edifici i al març en tindrà el resultat per decidir el futur de la casa.

Tant si es rehabilita com si s’enderroca caldrà fer un canvi de qualificació urbanística de la finca, que actualment és zona verda, un procés que encara retardarà més l’equipament somniat pels veïns.