El Departament de Salut parlava fa uns dies d’epidèmia pels casos de grip detectats a Catalunya, situació que s’ha agreujat encara més ja que es frega ara el nivell elevat. La taxa d’incidència de la malaltia ha augmentat durant l’última setmana un 58 % respecte a l’anterior, fins arribar als 413 casos per 100.000 habitants. El llindar per aquesta temporada era en principi de 110 casos. Per tant, s’han quatriplicat.

Durant la setmana del 15 al 21 de gener, els casos de grip van augmentar especialment en el grup de menors de 14 anys. En el cas dels majors de 64 anys, hi ha hagut una davallada respecte a la setmana anterior.  Les dades apunten també un augment de l’activitat als centres d’atenció primària, en un 5,4 %,  i un 4 % les visites a urgències als hospitals.

El 70,6 % de les persones ingressades greus pel virus de la grip no estaven vacunades. Les dades les ha presentades aquest dijous el Departament de Salut de la Generalitat, que insisteix que la grip no es tracta amb antibiòtics i que només es pot pal·liar la simptomatologia amb analgèsics o antitèrmics.