Aquí les cadenes són humanes i representen el treball en equip. Fa 15 anys que el Casal dels Infants del Raval té una relació estreta amb el municipi de Lladorre, al Pallars, i en fa quatre que els joves hi vénen a col·laborar. SALVADOR TOMÀS, alcalde de Lladorre "Des de Barcelona, la gran urbs, a aquí, que som molt poquets". Col·laboren en la neteja de camins i la reparació de carrers i també, en aquesta ocasió, en les feines de neteja de l'antic Castell de Tavascan. Tot plegat, en un entorn que els allunya del seu dia a dia en tots els sentits i que els fa viatjar a unes altres latituds i altituds. ENRIC CANET, director de Relacions Ciutadanes del Casal d'Infants del Raval "És molt que aquests joves hagin anat al Pirineu". MIREIA TRULL, monitora del Casal d'Infants del Raval "Un grup molt curiós. La meitat ja han vingut. S'ho van explicant. És un lloc que els agrada molt". El projecte, que a banda del treball inclou també excursions i coneixement de la zona, beneficia les dues parts. ENRIC CANET, director de Relacions Ciutadanes del Casal d'Infants del Raval "És important que hi hagi un coneixement d'una altra realitat". L'any vinent, si tot va bé, hi tornaran.

Els nois, que tenen de 16 a 20 anys i es troben en situació de risc, és la primera vegada que surten de la ciutat, i per a ells suposa una experiència molt enriquidora que relliga feina amb educació mediambiental. Un equip d’educadors acompanyen el grup durant el camp de treball i els ajuden amb les tasques del dia a dia al campament. És el quart any que s’organitzen aquestes trobades, que volen fomentar el treball cooperatiu.

Per al grup de joves, l’estada al Pallars és una oportunitat única de passar un dies a la muntanya i compartir experiències positives. A banda de treballar en la neteja de sota bosc, els nois i noies també han gaudit del lleure fent excursions per veure la neu o veure un llac. El fet de sortir del context habitual i trobar nous estímuls fa agafar forces i confiança al nois.

El Casal dels Infants, que va néixer el 1983, treballa als barris de Barcelona amb infants i joves en risc d’exclusió social.