Les tres inversions que han acordat el govern municipal i el PP, i que ha anunciat en solitari Alberto Fernández Díaz, estan molt properes les unes de les altres. La quantitat més gran de l'acord, set milions d'euros, servirà per reallotjar els veïns que viuen en edificis de la Trinitat Nova afectats per l'aluminosi. L'Incasòl ja està construint pisos per traslladar les més de cent famílies que encara queden per reallotjar, però fins ara faltaven els diners per pagar les expropiacions pertinents. La segona inversió a la zona, de 400.000 euros, serà per urbanitzar els entorns de la presó de la Trinitat Vella, que està pendent d'enderrocar. En aquest espai s'hi instal·larà provisionalment un aparcament, un parc infantil, un espai d'esports per a joves i una zona d'esbarjo per a gossos. Les obres es faran durant el tercer trimestre de l'any i l'objectiu és evitar que la zona es degradi. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Hem de fer possible inversions als barris per garantir que barris que estan molt castigats per la delinqüència o la immigració aconsegueixin la dignitat que es mereixen." JOSEP MARIA LÓPEZ, president de l'AV Trinitat Vella "Considerem que hem siguit un barri discriminat igual que molts barris perifèrics, i que ja és hora que s'inverteixi en barris com aquest perquè sinó acabarem sent un problema per a la ciutat." I als anuncis que avui ha fet Alberto Fernández Díaz encara s'hi afegeix una tercera inversió, de 100.000 euros, per redactar el projecte d'equipaments del solar de Porta Trinitat.

L’espai que ocupaven els pavellons dels antics funcionaris de la presó de la Trinitat Vella, enderrocats recentment, s’urbanitzarà de forma provisional i es convertirà en una espai d’oci i aparcament. L’objectiu és evitar que es degradi la zona i, més endavant, el pla urbanístic és instal·lar-hi equipaments públics, habitatge social i una zona verda. Es tracta d’un espai de més de 3.000 metres quadrats que es començarà a urbanitzar a l’octubre de 2014 i s’acabaran les obres abans de finals d’any.

Els diners per a la inversió, de 400.000 €, procedeixen dels ingressos obtinguts amb el canvi de gestió dels aparcaments.

Al districte de Nou Barris, el Partit Popular ha pactat una inversió de 7 M € per desbloquejar el procés de transformació de la Trinitat Nova. Els diners s’haurien d’assignar als pressupostos de 2014 i 2015 i tenen l’objectiu d’avançar en el pagament de les expropiacions pertinents i en el reallotjament, una llarga reivindicació dels veïns.