Els 21,8 ºC assolits aquest migdia en aquest observatori del Tibidabo representen, tal com ens informava el meteoròleg i observador meteorològic Alfons Puertas, un registre inèdit per un mes de febrer. La temperatura màxima d’aquest dissabte ha superat en sis dècimes el rècord anterior, del 14 de febrer de 2014,  i dels dies 27 i 28 de febrer de 1990, amb un valor de 21,2 ºC.

Aquest és sens dubte un hivern excepcional tant a Barcelona com al conjunt de Catalunya. Cal recordar que el mes de gener fou el mes càlid de la sèrie, amb una temperatura 2,7 ºC superior a la mitjana. El desembre també fou històric i va finalitzar amb una temperatura iguament rècord, 3,7 ºC per damunt de la normalitat. Tant el desembre, com el gener com aquest febrer també hem tingut màximes absolutes respectives, mai enregistrades. El dia 16 de desembre, el mercuri es va enfilar fins a 20,6 ºC i el 8 de gener, fins a 21,8 ºC, un registre idèntic al d’avui.

Les temperatures ja han tocat sostre i diumenge ja baixaran de forma sensible, entre quatre i sis graus pel que fa a les màximes. Al llarg de la setmana vinent s’imposarà l’ambient d’hivern i, de moment, res fa pensar que abans d’acabar el febrer es tornin a enregistrar temperatures màximes tan exagerades com les d’avui.