LAMINE BATHILY, portaveu del Sindicat de Venedors a la Manta "Para reivindicar que nos dejen un sitio donde podemos hacer mercadillo semanal, hace unos meses que no nos dejan poner ni salir de casa." ESTEBAN YANISCHEVSKY, Tras la Manta "Los persiguen constantemente, les quitan la mercancia, esta semana han sido 25 decomisos por parte de la Guardia Urbana, y se encuentran sin ninguna posibilidad de sobrevivir, de tener el mínimo dinero."

L’acció reivindicativa ha estat similar a les que han dut a terme en diverses ocasions durant els darrers mesos a la rambla del Raval o aquí mateix, a Canaletes. Un grup de venedors a la manta s’instal·la durant una estona en un indret de molta visibilitat, desafiant la vigilància de la Guàrdia Urbana i mirant de visibilitzar la lluita del Sindicat Popular de Venedors Ambulants constituït a l’octubre passat.

Avui els manters s’han volgut rebel·lar contra la persecució policial que -diuen- s’ha intensificat últimament. Asseguren que, només durant la darrera setmana, s’han produït fins a una vintena de decomisos dels seus productes. Des de l’esmentat Sindicat Popular demanen que es concreti el pla de formació i el projecte de cooperativa que el govern municipal vol impulsar per donar-los una sortida laboral regulada. Mentrestant, reclamen que els deixin treballar com fins ara, perquè la venda ambulant és “la manera més digna que tenen de guanyar-se la vida”.

A la protesta d’aquesta tarda també han participat una vintena d’activistes del col·lectiu Tras La Manta, que dóna suport als manters. Entre ells hi havia també la presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem BCN, María José Lecha.