Aquests sobrets vermells són els més desitjats el dia d'Any Nou. Els pares obsequien els fills amb diners per les festes, no gaire quantitat, uns 20 euros. YIN YU "Estic molt nerviosa i encara no l'he obert i vull saber quants diners hi ha." Les festes de l'any nou duren 15 dies, i van començar el 8 de febrer. Aquell dia s'acostuma a celebrar un sopar amb plats tradicionals de cada regió. Al Sud es mengen pastissos d'arròs que signifiquen prosperitat i plats de peix, per procurar abundor. Un altre plat popular a tota la Xina són les crestes. YE YAFANG, Forn pastisseria Nàpols “Shuijiao es lingote de oro, esto da mucha suerte para todo el mundo, estos tres platos, para la cena de familias siempre se preparan para anyo nuevo todas las familias. Da mucha alegría y mucha suerte”. No és fàcil celebrar-ho a distància. Aquest és el tercer any que es fa la desfilada l'Any Xinès amb Barcelona. L'Associació de comerciants del Fort Pienc hi participa com una entitat més. JOAN FARRÉ, president d'Eix Fort Pienc "És una desfilada que hi participen més de 1000 persones, participen una cinquantena d'entitats, la majoria xineses però també algunes de catalanes." Els comerciants penjaran 400 fanalets com aquest per senyalitzar el pas de la desfilada, que acabarà a l'Arc de Triomf.
La comunitat xinesa està en plena celebració de la Festa de Primavera, l’any nou xinès. Aquest dissabte a les 11.30 h es farà una gran desfilada. Sortirà del Parc de l’Estació del Nord i acabarà a l’Arc de Triomf, on hi haurà un espectacle de cultura i folklore xinesos. Hi participaran un miler de persones i la presidiran autoritats xineses i locals.
La rua l’encapçalaran les entitats, escoles i associacions xineses, que lluiran vestits tradicionals. Hi haurà dracs, lleons i màscares, en una explosió de llum, so i color que es barrejarà amb la presència d’una dotzena d’entitats catalanes: diables, farfolletes i castellers, gegants i ocellaires, trabucaries i tabalers. La comitiva passarà per l’avinguda de Vilanova, els carrers de Roger de Flor, Ribes, Nàpols, Ausiàs Marc i passeig de Sant Joan, que estaran guarnits amb fanals vermells.
L’any nou xinès és una de les festes més importants a la Xina i en altres països asiàtics de diàspora xinesa. Totes les festes tradicionals del país es regeixen pel calendari lunar, per això cada any aquesta celebració comença qualsevol dia entre el 21 de gener i el 21 de febrer. Segons l’astrologia xinesa, l’any del mico és tradicionalment un període convuls i amb canvis tot i que pot ser molt bo per a aquelles persones que tinguin la capacitat d’adaptar-s’hi. D’aquest any s’esperen també bones oportunitats per als negocis.
A Barcelona hi ha registrats 17.487 ciutadans xinesos com a residents. És la tercera comunitat estrangera en nombre, després de la pakistanesa i la italiana. A l’Eixample hi viuen unes 5.235 persones. Del total, 2.453 han nascut a Barcelona; 807, a la resta d’Espanya, i 14.227, a l’estranger.