Construida el 1931, l'Escola Ramon Llull ha vist créixer milers d'alumnes però el pas del temps ha envellit un edifici que s'ha sotmès fins ara només a simples retocs. El centre té problemes al paviment, a les canonades i a la teulada, esquerdes a les façanes, i només hi ha un sol ascensor. L'Ajuntament invertirà l'any que ve 2,7 milions per millorar l'escola i arreglar-ne aquests desperfectes, unes reformes que la direcció aplaudeix malgrat l'espera. La Ramon Llull és només una de les escoles que l'any que ve rebran una injecció econòmica de l'Ajuntament per fer-hi obres de reforma i ampliació. El pla del consistori està dotat amb 25 milions i s'actuarà en cent centres de tots els districtes. N'hi haurà 19, però, que s'emportaran bona part de la dotació. Les actuacions amb més impacte es deixaran per al període de vacances, però s'intentarà que la resta d'obres puguin ser compatibles amb l'activitat escolar.

La xifra supera la inversió duta a terme en els últims dos anys, que sumats no arriben als 20 milions d’euros, i servirà per millorar patis, rehabilitar façanes i reformar espais interiors dels centres. L’alcalde, Xavier Trias, ha recordat que ara calen grans obres de manteniment als equipaments educatius. Especialment, ha dit, després d’una època en què hi ha hagut més inversió en les bressols i s’han “descuidat” les escoles de la ciutat, que són “la punta de llança del país i de la ciutat”.

El Consorci d’Educació, intervindrà en 110 escoles de tots els districtes de la ciutat, però n’hi haurà 19 que en rebran les partides més importants. Aquestes inversions en educació tenen com a objectiu oferir a l’alumnat, professorat, a les famílies i a la comunitat educativa, espais educatius públics de qualitat i que estiguin en les millors condicions possibles per al desenvolupament de l’activitat docent i educativa.