El barri va reivindicar la Masia de Can Fargues durant anys i des del juny del 2017 acull l’Escola Municipal de Música del districte d’Horta-Guinardó. Uns equipaments que enguany han celebrat els 25 anys.

L’expectació per veure com ha quedat la reforma interessa, per això, des de l’Ajuntament organitzen visites guiades en col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes d’Horta. Un dels seus membres, l’historiador Joan Termes, s’encarrega de fer la visita. Respecte a la lluita veïnal en la qual ell mateix va participar per conservar l’edifici explica: “era un bombó per a l’especulació. Aleshores quan ens vam assabentar que anava a ser una escola d’hoteleria i un restaurant vam veure que s’ho volien carregar tot”, explica Termes.

Els secrets de la Masia de Can Fargues

Alguns dels espais més significatius de la masia són els jardins romàntics i la torre de defensa, que data del segle XI. “És de les més antigues de Barcelona i té una estructura rectangular. Les altres torres de vigilància que hi ha són circulars. Aquesta segurament es devia pensar amb la doble funció d’habitatge i vigilància”, explica Joan Termes.

Les visites guiades a Can Fargues han tingut una bona acollida entre el veïnat. Durant la visita s’emet un documental que explica com es va aconseguir que l’antiga masia hagi esdevingut l’Escola de Música Municipal d’Horta-Guinardó.

La pròxima visita serà el 9 de gener

Si us interessa conèixer la història de la Masia de Can Fargues podeu assistir a la següent visita guiada que es farà el dijous 9 de gener de 2020 a les 11 h. La visita és gratuïta i té una durada de dues hores. La trobada és a la porta de la mateixa masia, situada a l’avinguda de Frederic Rahola, 2-8.