Dins de cada cabina, hi ha habilitada una càmera amb pantalla i servei de trucada perquè els interns es puguin comunicar amb els advocats, sense que els lletrats s’hagin de traslladar a les presons.Això ens assegura que no hi ha limitacions d’espai i temps entre advocats i interns”, explica el conseller Carles Mundó, que aquest dijous a la tarda ha inaugurat les vuit sales de Brians 1 amb el president de l’advocacia catalana, Carles McGragh.

Mundó ha insistit que aquestes cabines “no són el substitutiu de les visites presencials” sinó “un recurs més a disposició d’advocats i interns per assegurar encara més el dret de defensa i d’assistència”. De fet, el Departament de Justícia calcula que amb la implantació d’aquestes sales les visites es podrien reduir a la meitat. Segons càlculs del mateix departament, les vuit cabines de Brians 1 tenen capacitat per a 16.000 comunicacions l’any.

De moment, la iniciativa ha començat a Brians 1, que s’ha convertit en la presó preventiva en substitució de la Model. Ara bé, la intenció és instal·lar sales com aquestes a la resta de centres penitenciaris perquè també estiguin connectats amb els col·legis d’advocats.