La tasca dels professionals de suport educatiu és reforçar l’atenció als nens durant els dinars i les migdiades o a les hores d’acollida, de 8 h a 9 h, així com permetre una atenció més individualitzada als infants amb necessitats educatives especials. Ara també contribuiran en les hores d’activitats de joc i descoberta dels alumnes.

Per fer possible aquesta ampliació, l’Ajuntament destinarà 1,7 milions d’euros del pressupost durant el curs vinent. L’any passat, set escoles bressol de la ciutat ja van augmentar les hores de suport 3,5 hores diàries i van recuperar així el còmput que hi havia fins a febrer del 2012. D’aquesta manera, recuperen aquest nivell les 98 escoles bressol de la ciutat. L’augment és un canvi que se suma al ja anunciat de noves quotes per a les escoles bressol.

El govern preveu replantejar-se el model d’escola bressol municipal i, entre altres qüestions, vol analitzar la ràtio d’infants per cada grup, que ara mateix és la màxima que permet la llei. Segons l’Ajuntament, una escola bressol municipal tipus té vuit educadores per a un grup de nens de quatre mesos a un any, tres grups d’un a dos anys i dos grups de dos a tres anys.