L’alerta per tuberculosi va començar fa un mes, quan va ingressar al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca un intern amb aquesta malaltia. De seguida, se’l va ingressar a un hospital i ja no va tornar més al centre perquè una ONG se’n va fer càrrec.

Alhora, el CIE va posar en marxa un protocol per identificar les persones, tant interns com policies, que havien estat en contacte amb l’intern malalt de tuberculosi. En total, es van comptabilitzar 195 persones, de les quals 120 van donar positiu per tuberculina. Ara bé, segons el portaveu de la Policia Nacional, Antonio Navarro, això no vol dir que estiguin infectats. Pot ser que estiguin vacunats contra la malaltia, que ja l’hagin patit o bé que tinguin el virus però no l’hagin desenvolupat.

Per això, des d’aquest dimecres s’estan fent proves radiològiques per acabar de descartar la infecció. De moment, 18 persones han donat negatiu. 

Recupera aquí l’entrevista al portaveu de la Policia Nacional, Antonio Navarro:

Segons Joan Caylà, cap d’Epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, cada any a la ciutat es poden diagnosticar fins a 400 casos de tuberculosi i alguns solen estar associats a espais com presons o universitats.