El districte de l’Eixample i els veïns han consensuat bona part de la reforma integral dels Jardins de Montserrat. Un dels punts que ha generat més debat segons el president de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, Toni Colomina, ha estat la mida de la futura àrea d’esbarjo per als gossos. Assegura que hi ha una mancança d’espais per a cans i que cal buscar solucions i emplaçaments adients.

Finalment en aquesta plaça hi haurà una zona tancada per als gossos de 400 m2, un espai central destinat als nens amb jocs per a menors de sis anys i per a menors de 12, i una zona social a prop de l’antiga biblioteca. També s’han decidit les ubicacions de la zona d’horts i l’espai d’aparells de gimnàstica per a la gent gran que s’ubicarà on hi ha les palmeres.

Encara hi ha, però, un front obert. El lideren els comerciants, que volen convertir els Jardins de Montserrat en un punt emblemàtic del barri amb algun element artístic. Sergio Moral, president de l’Eix Comercial Nou Eixample, explica que ja han fet arribar algunes opcions al districte, però que el pressupost frena la proposta, de moment. De tota manera, confien que ajustant els costos de la intervenció artística que volen fer-hi convencin l’Ajuntament. Asseguren que el comerç necessita punts de referència que orientin la gent en el territori.

Un cop consensuada la reforma amb els veïns, l’Ajuntament engegarà la redacció del projecte definitiu de la reforma. La intervenció durarà uns sis mesos i es vol començar aquest mateix any, fins i tot, podria començar abans de l’estiu. La remodelació es vol fer per fases perquè els usuaris del parc en puguin continuar gaudint mentre durin les obres. L’arbrat característic de la  plaça es mantindrà.