Les entitats que formen La Sarrianenca, la Comissió de Festes del Roser, els Diables Infantils, Drac de Sarrià, les Diablesses i Diables de Sarrià i la Colla Gegantera, no s’instal·laran al número 22 del carrer de Canet. “Hem entrat a la caseta i pensant-ho fredament, per al que nosaltres volíem encabir, aquest local és un pedaç, és petit. És per això que vam comunicar a l’Ajuntament que aquest local no és l’idoni per a nosaltres”, explica Albert Arbós, de la Colla Gegantera de Sarrià. Aquestes entitats de cultura popular han comunicat a l’Ajuntament que aquest local no els cobreix les necessitats.

En el darrer plenari del districte, el dijous 16 de març, el regidor de Sarrià –  Sant Gervasi, Daniel Mòdol, es va mostrar sorprès per la resposta i va assegurar que en prenien nota i que passaran “a l’entitat següent de la llista que necessiti un local”. Les entitats que integren La Sarrianenca han proposat a l’Ajuntament, com a alternativa, un local del número 7 del carrer de la Mare de Déu de Núria, de més de 250 metres quadrats. Això sí, el consistori hauria de pagar un lloguer. El regidor Daniel Mòdol s’hi ha negat. “Penso que avui dia ni el districte ni l’Ajuntament no paga lloguers de locals, però si el del carrer de Canet no és del vostre grat, buscarem alternatives”, va dir Mòdol.

Les entitats també critiquen que el consistori no els va entregar mai les claus de la casa i que els va amagar que l’Associació de Pintors Canet 22, que ocupa l’espai des del gener, no tenia ni té la intenció de marxar. “Ens volem quedar i pagar el lloguer, tot i que no ens passen els rebuts des del desembre. Vam guanyar aquesta casa per concurs públic l’any 1994. Ens han volgut fer fora per donar la casa a aquestes entitats de cultura popular. Tenim un advocat i defensarem els nostres drets”, denuncia Ute Rebholz, de l’Associació de Pintors Canet 22. Daniel Mòdol els va dir en l’últim plenari que el diàleg, en aquest sentit, està tancat i que ja els va donar temps i alternatives.