Ressalta que el Mobile World Congress no afavoreix “les petites i mitjanes empreses” i que “es precaritza les condicions laborals dels treballadors contractats”. Denuncia que durant la fira es mostra “la divisió del treball més sexista” i es promou “el sector de l’espectacle i del treball sexual”.

La candidatura ha reclamat crear un model de ciutat que “prioritzi les necessitats socials” dels veïns així com “una estratègia econòmica basada en el repartiment del treball i la riquesa i una societat igualitària que combati els valors patriarcals”.

La CUP Capgirem Barcelona considera que el Mobile World Congress evidencia “l’orientació estratègica econòmica neoliberal de l’Ajuntament” que, segons el seu parer, està orientada “per afavorir els grans capitals privats, i que precaritza i exclou aquelles persones que queden fora dels grans circuits econòmics”.

Aquestes crítiques se sumen a les realitzades aquest dimecres per la portaveu de Barcelona en Comú, Ada Colau, que va instar a revisar el model de congressos com el Mobile World Congress perquè considera que “el conjunt de la ciutat no se n’està beneficiant”.