JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Volem decidir amb els ciutadans el nostre programa de la mateixa manera que vam voler decidir amb els nostres ciutadans qui havia de ser el candidat socialista a l'alcaldia. La inspiració en aquest procés de participació, el criteri i la prudència els volem mantenir fins al darrer moment."

Els socialistes de Barcelona han habilitat el web www.convenciobarcelona.cat i l’etiqueta #acordar, a través dels quals els ciutadans podran aportar les seves idees per confeccionar el programa amb el qual el PSC concorrerà a les eleccions del 24 de maig per arribar a l’alcaldia de la ciutat. Les propostes es debatran finalment en una convenció que se celebrarà entre el 21 i el 22 de març al recinte de l’Escola Indústria, on hi podrà participar tothom qui s’hi hagi registrat prèviament a través del web. Paral·lelament, se celebraran 10 convencions territorials als districtes.

De fet, aquest debat tancarà la trilogia. La primera convenció, celebrada el març de 2013, es va titular “Escoltar”, la següent, celebrada al novembre, va ser “Dialogar”, i aquesta darrera s’anomenarà “Acordar”, i preveu finalitzar tot aquest procés participatiu donant forma a les 500 propostes socialistes de cara a les eleccions municipals.

L’alcaldable socialista, Jaume Collboni, ha animat els ciutadans a participar-hi per repetir el procés que el PSC ja va dur a terme a les primàries per escollir el candidat a l’alcaldia. Collboni ha recordat que el 70% dels participants eren externs al partit, “i si això es repeteix voldrà dir que hem aconseguit obrir la participació però també la presa de decisions.”