Els “biergarten” són berenadors típics d’Alemanya. Normalment, no obren tot l’any sinó només durant la temporada que fa més bon temps. Després d’un viatge per Alemanya i de visitar-ne prop d’una dotzena, el director de l’Hotel Princesa Sofia, Jordi Mateu, va decidir crear un “jardí de la cervesa” al més pur estil bavarès a Barcelona. Cada setmana arriba menjar d’Alemanya, amb el qual s’elaboren els plats, com també les cerveses. Durant els sis mesos en què el Biergarten està obert, se serveixen entre 8.000 i 9.000 salsitxes i 19.000 litres de cervesa.

Els ingredients de l’Oktoberfest

En primer lloc, se serveix el típic pa alemany calent en forma de llaç. S’anomena brez’n i s’acompanya amb un crema de formatges amb una mica de pebre vermell dolç (obatzda). Alhora, arriba la cervesa de blat.

A continuació, arriben les salsitxes. N’hi ha per a tots els paladars, com la weisswurst de vedella amb un gust suau. Es poden acompanyar amb xucrut i l’amanida de patates, la kartoffelsalat.

Per acabar, no pot faltar una porció de strudel, un pastís de poma, canyella i cabell d’àngel. El punt final el posa un licor d’herbes.

El Biergarten de l’Hotel Princesa Sofia va encetar l’Oktoberfest fa un mes i l’acomiadrà diumenge, 14 d’octubre. Aquest cap de setmana també tancarà la temporada d’enguany.

L’Oktoberfest se celebra cada any a Munic des de finals de setembre fins a mitjan octubre. Fins a sis milions de persones arriben a passar per aquesta fira en què es poden degustar desenes de cerveses de tot Alemanya i el menjar típic de Baviera. La festa s’acomapanya amb actuacions musicals. Aquest cap de setmana el Parc del Fòrum es tenyirà de blanc i blau, els colors de la bandera bavaresa, per acollir l’Oktoberfest.