El consistori barceloní afirma que els permisos de gravació dins el MUHBA depenen del mateix museu, que té una política estricta pel que fa a les produccions audiovisuals de ficció. Segons el seu director, Joan Roca, no se n’ha emès “ni una sola autorització en els últims cinc anys”, i ha assegurat que aquesta “no és una decisió específica” i que no se li ha de buscar un rerefons polític.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha remarcat que “rodar a Barcelona no és difícil” i que “fa més soroll un arbre que cau que mil que aguanten drets”, referint-se a les moltes produccions audiovisuals que obtenen permisos per gravar a la ciutat sense cap complicació.

El president del Partit Popular de Barcelona ha expressat aquest dimarts que aquesta situació és un pas més de la deriva “sobiranista” a Barcelona. El delegat territorial de Ciutadans a Barcelona, Manuel García Bofill, va acusar dilluns l’Ajuntament de “tornar a instaurar la censura” i va afegir que el MUHBA hauria d’administrar els recursos públics “en lloc d’alçar-se com un guardià de la veritat històrica”.