Barcelona ha il·luminat diversos edificis de color rosa aquest dilluns al vespre per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. L’acció ha començat a les 19 h i inclou espais emblemàtics com l’Ajuntament de Barcelona, la Sagrada Família, La Pedrera o la Casa Batlló. La iniciativa s’emmarca en la campanya “Treu pit per elles”, impulsada per l’AECC-Catalunya. Segons dades de l’observatori d’aquesta entitat, durant el 2020 s’han diagnosticat 5.328 casos d’aquesta malaltia.

L’objectiu de l’AECC és “conscienciar de la importància de la prevenció d’aquesta malaltia i fer saber a totes les dones afectades que no estan soles”. En aquest sentit, l’entitat insisteix que el càncer de mama és “el tumor maligne de major incidència entre la població femenina”. Lamenta que continua sent “la primera causa de mort per càncer en dones, i més específicament en les edats compreses entre els 45 i els 65 anys”.

Altres edificis de Barcelona que s’han il·luminat de rosa aquest dilluns al vespre són el MACBA, la Casa Seat, el Palau Robert, el Palauet Living, el Cercle Eqüestre, l’Hotel ABaC, l’Hotel Claris, l’Antiga Fàbrica Damm, la Fàbrica Damm del Prat de Llobregat, l’RCDE Stadium, El Corte Inglés de l’avinguda Diagonal i el centre comercial Diagonal Mar.