Els destinataris d’aquestes ajudes de rehabilitació de l’interior dels pisos són famílies amb ingressos inferiors a 2,5 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència, és a dir, una renda d’entre 26.500 i 29.500 euros, depenent dels membres de la unitat familiar. En el cas dels propietaris de finques buides que decideixin rehabilitar-les i llogar-les, a través de la Borsa de Lloguer Social de Barcelona, se’ls cobrirà el total de les obres.

Les obres de rehabilitació que se subvencionaran són aquelles que ajudin a reduir el consum energètic i es cobrirà fins al 60 % del total del cost. També tenen dret a les ajudes els edificis que en millorin l’accessibilitat amb la instal·lació de rampes i ascensors. Els blocs que encara tenen dipòsits d’aigua obsolets tindran fins a 60.000 euros d’ajuda per obtenir el subministrament d’aigua directa.

Les ajudes només es concediran a edificis que siguin residència habitual de veïns i veïnes, i una vegada atorgades obliguen els propietaris a mantenir els llogaters en les mateixes condicions. Segons el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, aquesta partida pretén garantir l’estabilitat dels llogaters en edificis renovats”.

El 2016 es van rehabilitar 790 edificis amb 12.337 famílies, amb un pressupost total de 72 milions d’euros, 25 dels quals van ser aportació de diners públics. La majoria de les intervencions van ser obres per a l’eficiència energètica i es van instal·lar 511 ascensors.