És una de les 311 fonts ornamentals que hi ha a la ciutat. Per mantenir-les en bon estat hi treballen 80 persones i ho fan els 365 dies de l’any.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Agustí García, el cap de servei de Fonts de Barcelona Cicle de l’Aigua ha explicat que a tota la ciutat hi ha 1.675 fonts on es pot beure aigua potable i 311 d’ornamentals. El 40 % estan connectades al sistema d’aigua freàtica. Una d’aquestes és la Font Màgica, que requereix, a més, d’un manteniment especial. Cada any es fa una aturada tècnica de la font per netejar i arreglar (en cas necessari) els mecanismes que la fan funcionar. Són delicats, ja que són els que es van instal·lar el 1929, quan es va construir la font que va projectar Carles Buigas coincidint amb l’Exposició Internacional.

Durant l’espectacle de les fonts hi ha tres persones treballant per vigilar que tot funcioni correctament. L’espai des d’on es controla tota la Font Màgica (i els 44 llacs i quatre cascades de l’eix Maria Cristina) es pot visitar. Per fer-ho cal dirigir-se a la Fàbrica del Sol. Des de l’1 de juny, l’espectacle de la Font Màgica (que té 2,5 milions de visitants cada any) es fa de dimecres a diumenge, des de les 21.30 h fins a les 22.30 h.

Recupera aquí tota l’entrevista: