El pati del centre de Barcelona Activa ha estat el punt de les protestes. Gairebé un centenar de treballadors han sortit per mostrar el rebuig a les retallades que afecten les polítiques actives d'ocupació. Diuen que s'acomiadaran 111 treballadors a causa de la reducció dels pressupostos de Barcelona Activa en un 41% i dels fons que arriben des de Madrid i la Generalitat. Un personal que està lligat a l'empresa de dues maneres diferents. Uns, amb contracte d'obra i servei, i d'altres, com a personal fix discontinu, o el que és el mateix, que tenen feina lligada a un projecte temporal i després continuen en una borsa interna de l'Ajuntament. Tot i això des dels sindicats han reconegut l'esforç de l'ajuntament de buscar subvencions i contractar de manera fixa 55 treballadors. Des de l'Ajuntament diuen que volen acabar amb la temporalitat que fins ara imperava en la contractació del personal i que en cap cas no s'acomiada a ningú, perquè els treballadors que pleguen ho fan per finalització de contracte. L'Ajuntament també assegura que Barcelona Activa continuarà sent el braç executor de les polítiques d'ocupació municipals que posaran, a partir d'ara, el focus en l'empresa i no tant en l'aturat.

La reestructuració de Barcelona Activa, anunciada per l’Ajuntament divendres, pretén fer front a la retallada en polítiques d’ocupació provinents del Servei d’Ocupació de Catalunya. Per això, el consistori vol aconseguir un model propi, menys dependent de les subvencions de les administracions, com va explicar la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens. La pèrdua de les subvencions, segons el consistori, repercuteix en el personal de l’agència, que prescindirà de 55 treballadors amb contracte d’obra i servei, vinculat a les transferències de les administracions.

Segons el comitè de l’agència, la reestructuració afecta 111 treballadors dels 166 que treballen amb subvencions públiques per a Barcelona Activa. Es tracta de personal vinculat a programes com Joves amb futur, Activa’t per l’ocupació, Treball als barris o Formació d’oferta. Amb aquesta retallada de personal, segons els sindicats UGT i CCOO, la plantilla total de Barcelona Activa es reduirà de 300 a 189 persones i això pot reduir les possibilitats d’accedir a una feina a les 113.402 persones aturades que hi ha a Barcelona.

Els sindicats demanen a l’Ajuntament que garanteixi la continuïtat laboral dels 111 treballadors amenaçats per finalitzacions de contracte o irrupcions de l’activitat i i que incrementi l’aportació als pressupostos de Barcelona Activa.