Segueixen captant l'atenció de molts turistes. En el primer dia de nova ubicació, de públic a les estàtues no els n'ha faltat, però el tram de Santa Mònica segueix aixecant el recel dels artistes. LUIS ALBERTO SILVA, estàtua humana "Me siento como un conejillo de indias que me van manipulando de un lado a otro. En 13 años no he venido nunca aquí porque no, no no." ANA MARIA LUNA, estàtua humana "Lo peor es el sitio. No me gusta. No hay flujo de gente. Estamos uno al lado del otro, como una exposición." L'Ajuntament manté que el canvi és per guanyar seguretat i descongestionar la part alta del passeig. A Santa Mònica, però, les estàtues hi troben un altre entrebanc: hi ha menys ombra. JOAN CARDONA, estàtua humana "Un torn o altre sempre tindrà sol, en un costat o altre. Jo amb la perruca i tot... és insuportable." MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Avui és el primer dia, estem oberts a que si hi ha coses a millorar es poden parlar i avaluar, i modificar." Un altre temor de les estàtues humanes és que un cop passada la temporada alta, baixi l'afluència de turistes que van cap al mar i també baixin els ingressos. ANIBAL, estàtua humana "Lo peor es el invierno. Vamos a ensayar esta primera semana." Al nou tram s'hi exposaran 27 estàtues en dos torns de 14. Una comissió d'experts ha valorat 35 propostes de les quals s'han descartat 8.

Una comissió d’experts ha escollit un total de 30 artistes que se situaran al tram final de la Rambla, entre l’Arts Santa Mònica i Colom. Hi haurà 15 ubicacions, en dos torns de matí i tarda, repartides sota l’arbrat. Se n’ha valorat l’experiència en cursos, tallers i espectacles teatrals, i també la qualitat de la proposta artística. A més, a partir d’ara les estàtues pagaran una taxa anual de 280 euros per ocupació de via pública, que per al que queda d’any serà de 189 euros. Alguns artistes han criticat que la nova ubicació els restarà públic.

Aquesta és una de les primeres decisions del Pla cor, el procés participatiu de l’Ajuntament per reordenar el passeig.

El tram de Santa Mònica és la part on el passeig central és més espaiós, amb més de 30 metres d’amplada. Aquest ha estat un dels aspectes de pes a l’hora d’escollir aquesta ubicació per a les estàtues, que no intercedirà en el tram en el qual s’instal·la la fira d’artesans els caps de setmana. Els punts on s’ubiquen les estàtues estan situats sota l’arbrat, a banda i banda del passeig central i amb separacions entre ells que van dels sis als 12 metres de distància.

Aquest trasllat, però, no convenç els artistes, que ja han denunciat que el canvi no els serà favorable. L’Ajuntament assegura que el motiu dels trasllat es fa per redistribuir l’activitat i descongestionar els trams estrets del passeig i insisteix que les estàtues rebran tot el suport del consistori per tal que aquesta nova ubicació sigui coneguda per tothom.