Barcelona activa convent

Barcelona Activa ha inaugurat, aquest dijous, el Convent de Barcelona Activa. És un nou equipament, de gairebé 1.000 m2, ubicat al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, a la plaça de Pons i Clerch. Oferirà formacions i acompanyament per a joves de forma personalitzada i amb eines i recursos adaptats a les necessitats actuals del món del treball.

El primer tinent d’alcalde i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, i el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, han participat a l’acte d’inauguració d’aquest espai, que neix amb l’objectiu de ser un referent en ocupació i emprenedoria per a joves a Ciutat Vella.

Estem transformant i diversificant l’economia de la ciutat per generar noves oportunitats i estem acompanyant aquesta transformació amb polítiques decidides de lluita contra l’atur juvenil.”
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde i president de Barcelona Activa
El convent de Barcelona activa

Un espai amb capacitat per a 300 persones

El Convent, amb prop de 1.000 m2 i amb capacitat per a 300 persones, ha estat dissenyat i remodelat. Té sales d’enregistrament de videocurrículum, edició, cabines de simulacres d’entrevistes de feina, aules modulars per fer treball en xarxa o compartir projectes amb pantalles, entre d’altres.

L’acompanyament el faran tècnics experts en atenció als joves a través de programes d’orientació i inserció laboral. També s’hi faran seminaris i activitats per a l’orientació professional, la recerca de feina i l’emprenedoria. El centre estarà obert de dilluns a dijous de 8.30 a 18.30 h i els divendres de 8.30 a 15.00 h.

Més de 10.000 joves acompanyats aquest any

Fins a octubre del 2022, Barcelona Activa ha atès més de 10.000 menors de 30 anys. Entre els programes, destaca el de Garantia juvenil, en el qual s’han atès 209 joves, el d’Orientació i acompanyament jove, amb 651 joves atesos o els mercat web per trobar feina, on han participat 1.172 joves. A més a més, al llarg del 2022, 1.200 joves han presentat el seu currículum a les ofertes de feina que gestiona Barcelona Activa amb les vacants de les empreses, i 500 joves han accedit a un contracte laboral a través d’aquest servei.