Aquest divendres desenes d’empleats de la funció pública, convocats per l’Assemblea de Treballadors i Treballadores per a la Defensa de les Institucions Públiques Catalanes, s’han lligat simbòlicament  amb una cadena de paper de color groc omplint la plaça de Sant Jaume. Han reivindicat la llibertat de Junqueras, Forn i els líders de les entitats sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presos a Estremera i Soto del Real.

Alguns dels càntics que s’han sentit reclamaven que Carles Puigdemont sigui investit president de la Generalitat, i que les institucions públiques de Catalunya s’alliberin del 155. Per acabar, els treballadors dels departaments de Governació, Presidència, Exteriors, Universitats i Recerca i l’Idescat han cantat ‘Els segadors’.

El dia en què el Suprem ha decidit mantenir Forn a la presó malgrat la renúncia a ser diputat, també s’han manifestat els treballadors públics de les conselleries d’Economia i Hisenda i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la Gran Via de les Corts Catalanes. Amb cartolines grogues han format la paraula “llibertat” per reclamar que els empresonats quedin lliures i amb clams contra el 155.

Aquest divendres a la tarda, l’ANC també ha convocat una concentració a la qual s’han sumat els membres de Despertem la República que es troben acampats a la plaça de Catalunya.

Fa menys d’un mes, un centenar de funcionaris van simular un gran llaç amb cartolines grogues per demanar, també, la llibertat dels presos.