La banda prometia a les dones un contracte de treball fix a Barcelona. Després les sotmetien a cerimònies de vudú i amenaçaven les seves famílies a Nigèria. Amb aquestes pràctiques els captors aconseguien que les noies preservessin l'anonimat dels membres de l'organització que les traslladaven a Catalunya en pastera. Un cop arribaven a Barcelona les informaven que els devien entre 30 mil i 50 mil euros i que el deute havia de ser saldat a través de la prostitució i dels furts als clients. La banda feia gairebé 3 anys que va començar a operar a Espanya. La investigació, però, es va iniciar el mes de maig, quan es va detectar un grup que distribuïa bitllets de 50 euros falsos a l'àrea metropolitana de Barcelona. Va ser en aquest punt que van descobrir que TOTS els integrants eren membres d'un grup violent MOLT JERARQUITZAT nascut a principis dels 90 a Nigèria. La desarticulació de la xarxa, que comptava amb 50 dones, es va haver d'avançar per alliberar dues menors d'edat, una d'elles embaraçada, i que el grup volia que abortés. L'operació ha acabat amb la detenció i l'ingrés a presó de 17 persones, entre els quals hi ha el cap de la banda. Durant els escorcolls s'han intervingut diners i documentació falsa. En 6 mesos la banda hauria recaptat només en serveis de prostitució 1 milió d'euros.

Segons ha informat la policia, l’organització criminal s’anomena EIYE (Supreme Eiye Confraternity) i va néixer a principis dels anys 90 a les universitats de Beni City, des d’on es va expandir per tot Nigèria i també en l’ambit internacional. El grup destaca per la violència i el “modus operandi” ben organitzat.

Segons la informació dels Mossos d’Esquadra, la banda captava les víctimes al país d’origen amb ofertes falses de treball i després les sotmetia a una cerimònia de vudú per assegurar-se la fidelitat i el silenci de les dones. Posteriorment, eren traslladades a Barcelona, un viatge pel qual contreien un deute amb l’organització d’entre 30.000 i 50.000 euros, que havien de saldar prostituint-se o cometent furts a clients i turistes.

Les detencions s’han fet en diferents domicilis de Badalona, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpetua de Mogoda i Saragossa. Els 17 detinguts -entre els quals hi ha els caps de l’organització- han ingressat a presó. Les víctimes, entre les quals hi ha dues menors, han estat derivades a diversos serveis assistencials catalans.

En l’operació, anomenada Magnus, també s’hi ha intervingut moneda i documentació falsificada, un laboratori de falsificació de targetes bancàries, llibres de registre i comptabilitat de l’organització i un total de 50.000 euros en metàl·lic.