L’agenda d’actes commemoratius ha començat ben d’hora al matí amb el desplegament del tapís als balcons de banda i banda de la plaça de Sant Jaume. Un tapís que han fet els familiars i amics per conscienciar la ciutadania d’aquesta pandèmia. El conseller de Salut, Boi Ruiz, i l’alcalde, Xavier Trias, han presidit l’acte.

Durant el matí diversos mercats participen d’una acció convocada pel Comitè 1er de Desembre que repartirà material informatiu de prevenció.

Al vespre el Centre Artesà Tradicionàrius organitza una marató solidària d’espectacles contra l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb VIH.

A la nit hi ha prevista la il·luminació de vermell d’una vintena d’edificis per donar suport a la lluita contra la malaltia. També se celebrarà una gala benèfica contra el VIH.

Enguany el Dia Mundial contra la Sida coincideix amb la commemoració dels 30 anys de la notificació dels primers casos de la malaltia. Malgrat el nombre de persones infectades pel VIH ha disminuït notablement, la sida ha causat la mort de 30 milions de persones i actualment 34 milions de persones estan infectades.

El Comitè 1er de Desembre reclama com a reptes de futur garantir l’atenció integral de salut de les persones infectades, la promulgació de polítiques de prevenció i educació sexual i garantir que les persones que viuen amb VIH puguin exercir plenament els seus drets. Les entitats que representen malalts i familiars demanen que l’atenció a les persones amb VIH no estigui subjecte a la conjuntura de crisi econòmica.