MONTSERRAT ROS, CCOO "No hem vist un atac com aquest mai en democràcia en els treballadors i les treballadors. Toquen totes les mesures que afecten la compensació retributiva, sigui directa, sigui complementària, sigui en millora de social, sigui en forma de pla de pensions, totes les que tenen tots els col·lectius, això ens sembla brutal."

Aquest dimecres s’ha fet la primera reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics que ha de tractar les retallades anunciades pel president, Artur Mas, de cara a l’any vinent. Segons fonts sindicals, la Generalitat ha posat sobre la taula 19 propostes, vuit de temporals i 11 d’estructurals. Entre les mesures temporals, hi figura no aprovar cap nova oferta d’ocupació pública per a 2012 i suspendre l’execució de les oposicions aprovades i no convocades. També té previst revisar les plantilles de personal interí i suspendre l’aportació al pla de pensions.

Entre les mesures estructurals, hi ha la supressió dels dies addicionals de vacances (permís per antiguitat) i la modificació dels beneficis per cuidar els fills que havia aprovat la Generalitat.

A la sortida de la reunió, els sindicats han qualificat la proposta del govern com “l’atac” més gran als drets dels treballadors. Durant la trobada, un grup de delegats sindicals s’han concentrat davant la seu de la conselleria per protestar contra les retallades.