Les balenes han tornat un any més a la costa catalana. En aquesta ocasió, l’equip científic d’Edmaktub ha enregistrat un parell de rorquals comuns a les costes del Garraf on, per aquesta època de l’any, se’n veuen molts alimentant-se. Per primera vegada, els mamífers han estat enregistrats amb un dron, una imatge que permet als experts entendre el comportament de les balenes a l’hora d’alimentar-se.

Les balenes, per ingerir aliments, giren sobre elles mateixes i, abans d’obrir la boca, agafen velocitat. Aleshores ingereixen aigua i l’expulsen a través les barbes, les làmines que tenen les balenes al paladar i que els serveixen per filtrar el plàncton del qual s’alimenten.

Segons els experts d’Edmaktub, es tracta d’una temporada amb abundància de balenes. Tot i així, no és la primera vegada que es veuen aquests rorquals a prop de Barcelona. Durant la temporada passada es van arribar a veure més de 200 albiraments de balenes a la costa catalana i aquest any ja se n’han vist des del febrer.