Unes 150 persones s’han concentrat a la plaça de la Universitat per denunciar que la justícia no ha condemnat la persona que va matar Pedro Álvarez, un jove de 20 anys que va morir fa 27 anys després de rebre diversos trets enmig del carrer.

La Plataforma Pedro Álvarez, que aglutina familiars, entitats i persones que reclamen que la justícia no deixi impune l’assassí, es concentra cada any per donar visibilitat al cas i aquesta vegada ho fan amb la mirada posada a la tardor del 2020, que és quan prescriurà el cas. En un comunicat, es mostren convençuts que va ser un policia nacional qui va disparar el noi el 15 de desembre del 1992 a l’avinguda de Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat durant una discussió. Després del crim, un agent del cos espanyol va ser detingut però, posteriorment, la jutgessa va decidir deixar-lo en llibertat per manca de proves concloents.

Plataforma Pedro Álvarez

La plataforma posa de manifest que després d’aquest alliberament, el cas ha quedat estancat durant dècades, sense noves investigacions, i acusen la justícia de permetre la impunitat d’un abús de poder. El pare de la víctima, Juanjo Álvarez, ha afirmat que la situació els genera “impotència total i absoluta” perquè, a més, ha assegurat, la justícia no funciona igual per a tothom.

Durant la marxa d’aquest dissabte, que ha avançat fins a la plaça de Sant Jaume, la plataforma ha explicat que compta amb l’advocat Benet Salellas i confien que els seus intents per reobrir el cas puguin arribar a bon port.