Els furts al passeig de Sant Joan han augmentat en les darreres setmanes. Així ho denuncien els restauradors i l’entitat Per un Eixample Sostenible, que posen el focus en els entorns de les terrasses i els bars, sobretot en el punt on conflueixen els barris del Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample. Creuen que l’afluència de turistes a la zona durant la temporada d’estiu fa un efecte crida. Per això, demanen més vigilància i la presència de la Policia Comunitària.

Els objectius dels furts són els turistes i també els restauradors

Charo Martínez, de l’associació Per un Eixample Sostenible, assegura que han de vigilar molt perquè normalment “van de dos en dos i roben tot el que poden, sobretot a turistes”.

Elisabetta Bauce confirma que al seu local els clients han de vigilar molt, sobretot a la terrassa. Si descuiden les seves pertinences al costat o a sobre de la taula, els furtadors passen i s’ho emporten. Maximiliano Javier Ruiz Díaz regenta un altre establiment de la zona. Diu que les persones que roben d’amagat van contra tothom: turistes i restauradors. Ell denuncia que l’increment de carteristes al passeig de Sant Joan no es compensa amb una major presència policial.

El districte hi destinarà un reforç policial i emprendrà altres mesures

L’Ajuntament considera que s’hauria de poder penalitzar més els carteristes reincidents. El regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, creu que és fonamental establir una coordinació amb la judicatura i la fiscalia. L’objectiu, diu, és evitar que els furts no tinguin conseqüències penals i que, d’aquesta manera, siguin dissuasius.

D’altra banda, el districte de l’Eixample també assegura que aquest mes de juliol es reforçarà la presència de policia a la zona. Recentment, la Guàrdia Urbana ha incorporat 117 agents nous.