Les famílies que tenen un pis de protecció oficial a Can Batlló, però que encara no poden entrar-hi a viure, s’han concentrat aquest dijous davant la seu del districte de Sants-Montjuïc, aprofitant que se’ls havia convocat a una reunió. L’Administració els ha assegurat que d’aquí a 15 dies els l’entregaran, però igualment no se’n refien. Per això, han mantingut la protesta per així, diuen, pressionar i assegurar-se que es realitzarà l’entrega.

La discrepància entre els plànols i la realitat no permet inscriure els edificis al registre de la propietat. L’origen del retard és un desajust entre les dades del cadastre i els solars on s’han construït els habitatges. Les dues promocions de pisos de protecció oficial afectades ja estaven acabades quan es va dur a terme el sorteig, el 18 de setembre del 2017. A principis de novembre, els adjudicataris van començar a triar els habitatges a l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB). Aleshores, les famílies es van posar en contacte amb Triodos Bank per iniciar els tràmits de les futures hipoteques.

Els afectats havien d’haver entrat als habitatges el mes d’abril, com a molt tard. Per això van iniciar converses amb el districte al maig i, segons diuen, no els donaven cap solució.