Can Crehuet podria desaparèixer. Des de fa unes setmanes han aparegut cartells d’una empresa d’enderrocaments en aquest edifici històric del barri. Se situa al número 12 del carrer de Porto i representa un dels darrers exemples del passat rural de la zona.

L’edifici estava dins l’àmbit de suspensió de llicències d’obra aprovada el juliol del 2017 sobre un conjunt d’edificis històrics del districte d’Horta-Guinardó. Aquesta suspensió, però, finalitza tot just ara, un any després. Una constructora ha comprat l’edifici i té la intenció d’enderrocar-lo per fer-hi pisos. De fet, la propietat té llicència d’enderroc a partir d’aquest agost.

Negociacions amb la propietat de Can Crehuet

L’Associació de Veïns d’Horta ha alertat el districte perquè faci el possible per evitar que tirin la casa a terra. Ara, l’Ajuntament negocia amb la constructora, propietat de l’immoble, per veure si pot salvar Can Crehuet a última hora.

El motiu de més pes per evitar l’enderrocament d’aquest edifici és que a la planta baixa viu una dona amb més de 90 anys. Té un contracte de renda antiga des dels anys 60.

Els veïns d’Horta, en alerta per salvar l’edifici històric

L’Associació de Veïns d’Horta alerta que s’hauria de fer el possible per conservar l’immoble. El Pou – Grup d’Estudis de la Vall d’Hebron i la Muntanya Pelada explica que no es tracta d’una masia històrica, sinó d’una casa de caràcter rural de les típiques de l’antic poble d’Horta que data del segle XVIII. Els historiadors adverteixen, a més, que la casa és un vestigi de l’arquitectura del passat del barri. De fet, a l’interior de l’edifici hi ha diversos elements patrimonials, com un finestral i un sostre decorats.