En aquests dos equipaments, s’efectua una primera acollida d’aquestes persones, que reben atenció sanitària, se’ls cobreixen les necessitats bàsiques i se’ls ofereix un llit on pernoctar. Creu Roja, a més, els fa una entrevista personalitzada per conèixer les intencions de cada persona. Molts volen seguir el seu viatge cap a altres països, com França, on tenen coneguts. D’altres expliquen que volen seguir a Barcelona i és llavors quan se’ls deriva a organismes com el SAIER, el Servei Municipal d’Atenció als Immigrants, Estrangers i Refugiats, on se’ls assessorarà. N’hi ha també que tenen la intenció de sol·licitar l’asil, per obtenir l’estatus de refugiat.

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha demanat més col·laboració a la Generalitat de Catalunya, l’Estat espanyol i els municipis de l’àrea metropolitana, per acollir entre tots les persones migrants que arriben a la ciutat. Al govern de Pedro Sánchez, concretament, li ha demanat que “no faci com el PP” i compleixi la llei d’estrangeria, en què es preveu ingressar 200 milions d’euros als municipis per a tasques d’acollida. Asens també ha assegurat que davant d’un possible augment de l’arribada de persones migrades l’Ajuntament posarà tots els recursos que siguin necessaris. Es planteja, fins i tot, la possibilitat d’obrir poliesportius per efectuar aquesta primera acollida.

Creu Roja, que gestiona els dos centres d’emergència, ha explicat a betevé que els immigrants que han arribat els darrers dies són, sobretot, de la Costa d’Ivori, Guinea Conakry, el Camerun i Mali. Excepte dues dones, la resta són tot homes joves. Van arribar en pasteres a les costes d’Andalusia de Cadis i Almeria i, d’allà, van manifestar la intenció de seguir el seu recorregut passant per Barcelona. Han arribat a la ciutat els darrers dies en tres autocars.