En la seva declaració en el primer judici, l’acusat ha explicat que va demanar prestats els diners a la víctima, amb qui mantenia una relació esporàdica, perquè no tenia feina. No obstant això, ha assegurat que li va tornar els diners, poc més de 2.000 euros, uns mesos més tard. Per aquest motiu, l’estafador de l’amor ha dit que no tenia intenció d’estafar la víctima.

Per la seva banda, l’advocat defensor ha assenyalat l’exparella de l’acusat com a “principal instigadora” del cas, i ha assegurat que les denúncies es remunten al moment en el qual “la seva parella llavors va descobrir que ell tenia altres amistats en xarxes socials” i, llavors com a “venjança”, va “obrir una pàgina web perquè qualsevol persona pugui denunciar amb un clic” al seu client.

La fiscal del cas demana una pena de dos anys i mig de presó per estafa, o com alternativa, apropiació indeguda.

El segon judici s’ha ajornat fins al 17 d’octubre després que l’advocat de l’acusat hagi aportat un document que prova que està en tractament psiquiàtric des de la primavera de 2016, quan van ocórrer els fets. Per aquest motiu, s’ha demanat que prèviament l’examini un forense.

Tot i que els judicis s’havien de celebrar a mitjans de maig, es van acabar suspenent per una vaga al sector de la justícia.

Els dos casos es remunten al 2015 i 2016. En el primer, s’acusa l’home d’aprofitar-se de l’amistat que tenia amb la víctima per aconseguir 2.280 euros que mai no va retornar, tot i haver-ho promès. Un contacte inicial que es va fer mitjançant l’aplicació Badoo. En l’altre cas, segons la fiscalia, l’acusat “aparentant una solvència i serietat professional que no tenia”, va dir a la víctima que es dedicava a les inversions borsàries i que podria aconseguir-li en poc temps “ingents beneficis”. La víctima va entregar-li 2.500 euros creient que ell li retornaria sumant-hi els guanys que n’obtingués.