Rovellons, camagrocs i rossinyols. Aquests són els bolets més fàcils de trobar ara als mercats. La temporada ha arribat una mica abans de l'habitual a les parades gràcies a la meteorologia, que ha fet sortir ja els tipus de bolet que prefereix la gent. MARIA TERESA, paradista "Esperem que se'n vagi la calor. I un cop se'n va la calor ja arriba tot. Ja surt, plou, fa aquesta bonança que fa calor-fred i llavors ja va sortint tot el bolet." MARIA CUEVAS, paradista "A lo mejor la primera recogida siempre viene el botón, luego a lo mejor te piden el mediano y cuando hay l mediano te piden el botón. Pero casi siempre lo quieren redonditos y perfectos." Això sí, amb la demanda d'una mida específica i amb la precocitat de l'època, els preus se'n ressenteixen. MARIA TERESA ABAD "Són cars. Els bolets sempre són cars. No ara, sempre. Sempre és una cosa que és cara i més si compres el bolet botó." Els que també se n'alegren de l'arribada són les carnisseries que fan el seu propi agost. CONCEPCIÓ FUENTES carnissera "Quan ve la temporada del bolet notem una diferència en una demanda de diferents talls de carn que és bestial." "A més sembla que una a l'altra es diuen 'doncs mira sí aquesta senyora ha fet fricandó, doncs jo també'" Amb carn o no, de gustos i maneres de preparar-los la gent en té a cabassos. "M'agraden molt els rovellons però ara que n'hi ha d'aquests, he comprat camagrocs que m'encanten per fer amb truiteta, vaja, faig un 'revoltillo'." "M'agrada molt també el rossinyol, sobretot. El rossinyol saltejadet amb allet és molt bo. Són molt bons els bolets, són de conya." Amb arròs, en una truita o saltats, els bolets han arribat de nou a les nostres cuines.

Tot i que les condicions climatològiques no són encara les més idònies, els bolets frescos de tardor ja es poden comprar. Per arribar al temps òptim de collita, però, cal que baixin lleugerament les temperatures actuals, perquè la calor excessiva fa que els bolets es corquin ràpidament. Això sí, encara s’ha de mirar i comparar molt bé els preus ja que, tal com és habitual cada any, encara són una mica elevats i varien molt depenent d’on es compren i d’on provenen.