La nit de dimecres 15 de juny, Arrels Fundació sortirà al carrer per comptar i enquestar les persones sense llar que hi ha a Barcelona. L’entitat busca 1.000 voluntaris per dur a terme l’acció i arribar a tots els racons de la ciutat, per parlar amb els qui dormen al ras i saber com es troben. Els preguntaran, per exemple, quant temps fa que viuen al carrer, si tenen seguiment social o quin és el seu estat de salut.

Què em cal per ser voluntari?

Segons Arrels, obtenir aquesta informació “és cabdal per conèixer la realitat de les persones sense sostre, quantes són i pensar com afrontar el sensellarisme“. Tothom qui hi vulgui participar pot inscriure’s a la pàgina web de la fundació de forma individual, en parella o amb un grup de fins a quatre membres. Cal ser major d’edat, tenir capacitat física per fer el recorregut a peu (entre les 23 i les 5 h) i disposar d’un telèfon amb connexió a internet.

Arrels Fundació organitza el cens i l’enquesta a persones sense llar des del 2016. L’any passat l’acció es va fer la nit del 10 de juny i es van localitzar 1.064 ciutadans al carrer. El qüestionari va posar èmfasi en saber si el col·lectiu s’havia vacunat contra la covid-19. “Ens preocupen els qui no estan en contacte amb cap entitat social perquè potser no hi han pogut accedir”, explicava Ferran Busquets, director.