Cada dia els serveis de jardineria de Barcelona s’encarregaran de retirar periòdicament els arbres, majoritàriament avets i també les branques que han servit de decoració nadalenca a les llars. Els arbres s’han de dur als espais de recollida, instal·lats al carrer, sense cap tipus de guarniments.

Els arbres que es recullen es porten al viver municipal per començar el procés de reciclatge, on es trituraran per ser convertits en encoixinat -cobrir la terra amb material orgànic-. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per btenir una bona qualitat d’encoixinat. El material que s’obtingui es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre d’aquest 2015.

Cada any es fa un encoixinat per garantir els beneficis d’aquest material en les tasques de jardineria. L’encoixinat, que està format pels residus vegetals triturats, permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l’aparició de males herbes. Aquest material es col·loca sobre sobre la terra vegetal ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustos, planta vivaç i en grups de rosers.