Les coreografies dels patges reials no són les úniques novetats que ha presentat la cavalcada d'enguany. Els quatre grans inflables de la companyia francesa Les Luminoleus també han acaparat bona part de les mirades. Però la novetat més destacada és aquesta carrossa, que representa la ciutat i al seu interior, 40 nens donen vida a les escenes que es viuran aquesta nit a les llars. També hi ha novetats a la carrossa del rei Baltasar, amb aquesta mona gegant i aquesta ballarina del seguici dels xumeters, encarregats de recollir els xumets dels més petits. I per segon any consecutiu, les dues últimes carrosses han estat les úniques que, per seguretat, podien llençar caramels. N'han repartit més de quatre milions. Per alguns, això no és novetat, és el botí més preuat.

Enguany, la cavalcada de Reis ha apostat per un espectacle amb més teatralitat, amb més patges, amb noves creacions musicals, noves coreografies i més blocs contemporanis. Se n’ha renovat la banda sonora amb cins noves músiques, entre les quals han destacat les que acompanyen els tres Reis, la dels seguicis dels regals i les de dormir.

Una de les grans novetats ha estat el Bloc Barcelona, que ha obert la cavalcada dibuixant l'”skyline” de la ciutat. A l’interior de les seves finestres més de 40 nens i nenes han recreat les accions quotidianes que es viuen a les cases per preparar l’arribada dels Reis. Tres taxis negres i grocs han encapçalat aquest seguici de benvinguda als Reis. També s’han pogut veure els quatre grans inflables de la companyia francesa Les Luminoleus, que han il·luminat el cel de la cavalcada.

Al bloc de l’Estel d’Orient la companyia La Veronal ha estrenat una nova coreografia mentre que al bloc dels xumeters s’hi ha incorporat un cavall de sis metres de longitud i al bloc del rei Melcior s’ha creat una gran oca gegant.

Els blocs dels Reis d’Orient s’han renovat amb seguicis nous, músiques, vestuaris i elements. La carrossa de regals del rei Melcior ha tingut quatre grans rodes giratòries, i al seguici del rei Baltasar un gran mico de peluix de sis metres, lleons, girafes i altres animals, tots il·luminats, han encapçalat la comitiva. A la carrossa del rei Gaspar, també s’han estrenat uns vestits vitrall inspirats en el Palau de la Música que han portat els encantadors de serps que han acompanyat el rei.

En el bloc de dormir, que ha tancat la rua, s’ha incorporat un seguici totalment nou i una ballarina gegant.