En Marçal escriu a corre-cuita, tan de pressa com sap. No vol quedar-se sense regals per un problema inesperat. Encara té temps perquè ha arribat d'hora. Com ell, els més previsors ja són experts en cavalcada i tenen recursos per passar l'estona. Amb tanta espera n'hi ha que han començat a somiar abans d'hora. Els que ho fan desperts tenen les cartes a punt i els regals, clars. Ben puntual, l'esdeveniment més multitudinari que es fa a Barcelona ha començat com sempre a tocar del Parc de la Ciutadella. Per endavant, un recorregut de cinc quilòmetres que ha aplegat unes 600.000 persones. Un públic entregat i fascinat per una cavalcada més espectacular que mai: en total, una rua de carrosses que fa 800 metres de longitud i en què ballen i actuen més de 1.300 persones. El rei Melcior ha compartit protagonisme, com sempre, amb un Gaspar que tenia enguany una gran semblança a l'actor Joan Pera. Juntament amb el Baltasar habitual, han repartit mirades i petons a tothom durant tot el camí i fins a l'arribada de la cavalcada a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. I els Reis, a treballar: per començar, llegint les cartes de tots els nens, inclosa la del Marçal, que hi ha arribat a temps.

La rua amb les carrosses i les comparses ha començat a desfilar a les 18 h des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera i ha acabat passades les 21 h a la Font Màgica de Montjuïc, després de cinc kilòmetres de recorregutñ

El tradicional llançament de caramels -4.644.000 dolços, tots aptes per a celíacs- s’ha fet només des dels dos últims vehicles de la rua, transformats en fàbriques de dolços. Aquest sistema segueix la dinàmica que es va establir l’any passat, per evitar que els infants corrin cap a les carrosses i es pugui produir algun accident.

L’espectacle més gran que es fa als carrers de la ciutat ha aplegat unes 600.000 persones – la mateixa xifra que l’any passat – i 1.300 participants, entre ballarins i actors de més de 40 escoles de dansa, teatre i circ de Barcelona. La cavalcada ha inclòs novetats, com una renovada banda sonora amb cinc composicions elaborades pel músic Arturo Calvo o un autobús amb la silueta de la ciutat.