Les festes nadalenques són dates en què el consum es dispara i un dels productes estrella són les joguines. És important que totes les joguines compleixin la normativa ja que, si no, poden ser perilloses per als nens. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana ha engegat des de l’1 de desembre i fins al 5 de gener el dispositiu Jugar Segur, per revisar que totes les joguines que hi ha al mercat són apropiades per als infants.

L’Institut Nacional de Consum, té un llistat de totes les joguines que han de ser retirades del mercat i que en aquestes dates pot ser que tornin a circular. Són productes que, un cop detectats, es retiren immediatament o s’immobilitzen, segons la gravetat de l’incompliment.

Com podem saber si les joguines són segures?

Totes les joguines han d’indicar almenys l’edat mínima de l’usuari i les que puguin ser perilloses per a menors de 36 mesos han de dur un advertiment específic visible. Els jocs amb peces petites o separades no són aptes per als menors de tres anys i les joguines que tenen puntes o vores filoses poden ser perilloses per als de menys de vuit.

Les joguines que es comercialitzen a Europa han de dur un etiquetatge de la Unió Europea, a banda del nom de la joguina, la marca comercial i l’adreça postal.