Cinturons fets de pneumàtics, quadres fets de llaunes o bufandes elaborades amb roba vella. Són alguns dels objectes que es troben al Festival Internacional de Reciclatge Artístic Drap-Art, al vestíbul del CCCB. El mercat d’aquest cap de setmana tanca 15 dies de tallers i activitats centrades en el reciclatge.

Des de divendres i fins avui a les 22 h, els diferents artistes que participen a la fira mostren en paradetes les seves creacions, que posen a la venda. Tot són objectes reciclats i sostenibles. Cada artista treballa amb les seves tècniques. Per exemple, la Teresa Giralt reutilitza els pneumàtics per fer cinturons, moneders, clauers o braçalets. D’altres, com el Javier Mestre, proporcionen a la gent un art més personalitzat amb els seus retrats fets amb tot tipus de llaunes.

Drap-Art és una associació que promou el reciclatge creatiu. La directora, Tanja Grass, considera imprescindible aquestes exposicions per conscienciar la gent que vivim un moment en què es venen massa productes que no són sostenibles, i que s’ha de fer algun canvi perquè, si no, el món no durarà gaire.