José Antonio Casas és un aragonès apassionat per la pintura. Amb 78 anys està al capdavant de les classes d’art de l’escola d’adults Pere Calders. Per ell la motivació és bàsica per progressar en la pintura. Casas ha trobat que el pastel dona uns resultats òptims i assegura que quan els principiants comencen a veure que obtenen bons resultats fa que s’hi dediquin amb més entusiasme i segueixin els cursos.

Més endavant, afirma,  ja treballen altres tècniques com la pintura acrílica o la tècnica de l’oli. Un dels alumnes, Juan Antonio Barahona, per exemple, dibuixava, però va començar a pintar quan va anar a viure a Anglaterra, on ha viscut molts anys, perquè buscava un entreteniment d’interior. Després de jubilar-se va tornar a Barcelona i ara, amb el José Antonio, ha après a compondre a través dels colors.

Una altra alumna, Cristina Borràs, també era bona dibuixant i filla d’artista, però no s’havia atrevit mai amb la pintura, fins passats els 60. Ara explica que se sent més segura amb la pintura que amb el dibuix. La complicitat amb el mestre i els bons resultats han fet que el que havia estat un grup reduït en el local anterior hagi duplicat l’alumnat en un any. Han passat de ser-ne uns 35 o 40 a pràcticament 80.